Makkelijke Moestuin

Om te beginnen ben ik heel slecht met planten. Het zit gewoon niet in mij, ik vergeet ze altijd water geven bijvoorbeeld of zet ze op de verkeerde plek waardoor ze het te warm krijgen of juist te weinig licht.

Maar ik vind het wel ontzettend leuk! Ik hou van bloemen en planten en verse kruiden in de keuken! En elk jaar probeerde ik het weer opnieuw met die mini-moestuintjes van de Albert Heijn. Maar helaas..

Tot dit jaar. Ik kreeg een tip over het boek De Makkelijke Moestuin. Hierin wordt stap voor stap beschreven hoe je je eigen moestuin bouwt van hout, waarmee je het vult, wanneer je kunt zaaien en oogsten én hoe je de planten moet verzorgen. Ik heb serieus het hele boek in één middag uitgelezen! Het leest lekker weg en het is super duidelijk. Dus zo kwam mijn plan om een moestuin te beginnen!

Samen met m’n broertje ging ik naar de gamma om planken te zagen, met m’n man het in elkaar zetten en vervolgens de goede grond erin. Het handige aan deze methode is dat er ook een app is die je dagelijks herinnert aan het water geven, zaaien, oogsten of wat er dan maar ook moet gebeuren, super handig! Inmiddels heb ik al meerdere keren verse salade uit eigen tuin gegeten. En de komkommers en tomaten zijn ook al flink aan het groeien.

Een eigen moestuin is echt een aanrader!

Boek: Makkelijke Moestuin – Jelle Medema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *