Staycation

Hoeraaaa!
Ik heb vakantie voor zeker 5 weken (lang leve het onderwijs).

Mijn man is druk aan de studie, hij is zijn master aan het afronden, dus daardoor zit een lange reis er niet in.
Waardoor ik dus ook veel thuis zal zijn deze vakantie. Daarom zat ik eens te kijken hoe je er thuis voor kunt zorgen dat je ook echt dat ‘vakantiegevoel’ creëert. Hieronder een paar van mijn tips die ik zelf ook zeker ga uitproberen!

1. Slapen! 
Lekker uitslapen! Geen wekker, laat naar bed en eventueel een middagdutje als je daar zin in hebt. Ik vind het heerlijk, geen rekening te hoeven houden met hoe laat je naar bed gaat!

2. Lekker eten
Het leuke van op vakantie gaan is elke avond lekker uit eten of nieuwe dingen proberen. En vooral dat je niet altijd zelf hoeft te koken. Dus neem dit ook lekker mee in je staycation! Bestel af en toe wat eten of ga lekker uit eten. Of als je dan toch gaat koken, probeer eens een nieuw (buitenlands) recept! Wijntje erbij, kaarsje en met mooi weer lekker buiten eten.

3. Lezen
Mijn vakantie gebruik ik vaak om te lezen, heerlijk op het strand of aan de rand van het zwembad. Maar thuis gun in mij hier toch vaak minder tijd voor, gek eigenlijk. Dan moet er toch nog wat in huis gebeuren of een boodschap gehaalt worden. Dus nu voor deze vakantie eens wat leesuurtjes inplannen!

4. Spa day
Waar je ook helemaal van ontspant is een spa-dagje. Je kunt ergens naar toe gaan, naar de sauna bijvoorbeeld. Maar je kunt ook lekker thuis jezelf verwennen. Een bad, een maskertje, lekkere bodycreme. Een kaarsje aan en een lekker kopje thee. Genieten maar!

5. DIY
Misschien herken je het wel, die Pinterest borden vol leuke DIY ideeën waar je nooit aan toe komt.. Ik heb leuke borden met ideeën om te haken, te bakken, te schilderen, voor in de tuin, de woonkamer, etc. Maar echt tijd heb ik er niet altijd voor. Of maak ik er niet voor. Dus dan komt een vakantie goed uit! Tijd om eens met een project aan de slag te gaan!
Inspiratie nodig voor leuke DIY projecten? Kijk dan hier.

6. Thuis kamperen
Kamperen vind ik zelf eigenlijk helemaal niet zo leuk. Maar een tentje in de tuin, dat gezellig inrichten en er overdag in zitten lezen/craften/luieren dat lijkt mij dan wel weer gezellig! Pinterest staat vol met leuke ideeën met gezellig ingerichte tenten. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *