DIY zomervakantie

Zomervakantie!
Lekker weertje, tijd voor jezelf en voor leuke DIY projecten!
Hier een paar leuke, zomerse tips om te maken in de vakantie.

Bullet journal
Start een Bullet journal!
Een Bullet journal is eigenlijk alles in één. Een agenda, dagboek, to do’s, lijsjes, wensen, vakantieherinneringen.. Alles kan je er in kwijt!
Nu ben ik iemand die erg houd van lijstjes maken en opschrijven wat ik heb gedaan of wat ik nog wil doen. Eerder had ik hier allemaal verschillende boekjes, schriftjes en papiertjes voor. Helemaal niet handig en veelste veel spullen krijg je daardoor. Nu doe ik gewoon ALLES in mijn Bullet journal, ideaal! En het leuke is, dat je alles zelf kan vormgeven hoe jij het fijn vindt!
Pinterest staat vol met leuke ideeën en lay-outs. Of kijk bekijk mijn blogpost eens over Bullet journal.

Aquarel
Ga lekker verven met aquarel/waterverf. Dit geeft een erg leuk effect. Je kunt eerst met potloot een schets maken van wat je wil en dit vervolgens verven. Let op dat je tussen de verschillende kleuren door de verf goed laat drogen, anders gaat de verf mengen. Dit kan een leuk effect geven als je het wil. Als je iets wit wil laten kun je masking fluid gebruiken. Dit breng je aan op de stukjes die wit moeten blijven, dan laat je het goed drogen en daarna kun je met de verf aan de slag. Als je helemaal klaar bent kun je de masking fluid er zo af wrijven met je vinger of met een gum.
Het kan ook leuk zijn om als de verf droog is met fineliner de tekeningen wat duidelijker te maken.

Borduren
Deze grijze pet kocht ik ergens voor een klein prijsje en ik heb er zelf vrolijke bloemen op geborduurd. Op Pinterest staan er heel veel leuke voorbeelden! Zelf maak ik vaak eerst een schets op papier van wat ik voor plaatje wil borduren en daarna begin ik gewoon. Op Pinterest en youtube kun je meerdere tips voor borduren vinden, vaak gebruik ik de zoektermen ‘embroidery’ en ‘stitches’ om goede voorbeelden en ideeën te vinden.

Armbandje haken
Ik hou zelf erg van haken en het leukste vind ik van die kleine projectjes met een snel, leuk resultaat zoals deze armbandjes. Lekker vrolijk en ook erg leuk als cadeautje.
Het patroon van dit armbandje van ByClaire vind je hier.

Doodle Clay
Deze speciale klei heb ik ontdekt op de Kreadoe, een grote creatieve beurs in Utrect. De klei is lekker zacht en werkt heel fijn. Echt een aanrader om eens proberen! Ik maak er zelf vaak leuke hangers van, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Kijk eens op de site van Doodle Clay.

Schelpjes
Ik hou van schelpen en schelpjes zoeken! Heerlijk, echt het ultieme vakantie gevoel. Alleen vervolgens kom ik thuis met een berg schelpen waar ik niks mee doe, haha. Daarom ben ik eens gaan kijken wat voor leuke dingen je met schelpen kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *