Me time

De vakantie is over. Helaas. Hoe leuk ik mijn werk ook vind, vakantie is gewoon heel fijn! Lekker je eigen gang gaan en niet op de tijd te hoeven letten. Laat naar bed en uitslapen. Tijd voor al je hobbies.

Hoe hou je die ontspannen sfeer vast wanneer het werkend leven weer begint? Ik denk dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn.

  • Plan tijd voor jezelf in! Maak tijd om een boek te lezen, te schilderen, te bakken, iets met vrienden te doen. Ik probeer in de avonden altijd even wat voor mezelf te doen, iets creatiefs of een goed boek lezen. En op mijn vrije dag probeer ik geen ‘moet’ dingen in te plannen, maar dingen te doen die ik leuk vind en waar ik van ontspan.
  • Laat het werk op je werk, letterlijk en figuurlijk. Dat klinkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Ik doe ook regelmatig iets thuis. Maar dit nieuwe schooljaar probeer ik thuis niet mijn mail te checken of de lessen voor te bereiden. Het werk is toch nooit klaar. Probeer dus op je werk efficient te werken en thuis echt niks te doen. Maandag komt vanzelf wel weer!
  • Plan een dagje of weekendje weg! Of plan zelfs al je volgende vakantie. Dit geeft je iets om naar uit te kijken en vast te genieten van de voorpret.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *