No Sugar Challenge start

Suiker, o zo lekker! Maar ik merkte dat ik steeds vaker tussendoor een chocolaatje of koekje nam.. Tijd om eens wat bewuster met voeding bezig te gaan. Daarom doe ik 30 dagen lang een No Sugar Challenge. Helemaal geen toegevoegde suikers. En dat is nog verrekte lastig. Sowieso om van de lekkere chocola, taart en koekjes af te blijven. Maar daarnaast kom je erachter waar eigenlijk allemaal suiker in zit. Zelfs in augurken, wraps en chips! Ik bedoel maar!

Hoe pak ik het aan?
Allereerst heb ik het nodig om een beetje gemotiveerd te zijn. Dus heb ik een mooie pagina gemaakt in mijn Bullet Journal waarbij ik elke dag een hokje mag kleuren als ik geen toegevoegde suikers heb gegeten. En op dag 7, 15 en 25 mag ik wat leuks voor mezelf doen, niet aan eten gerelateerd. Dus bijvoorbeeld een leuk tijdschrift kopen, filmpje kijken of een spa avond.
En verder, gewoon doen! Goed op de etiketten kijken en eigenlijk vooral groente en fruit eten. En voor de lastige momenten heb ik gezonde snacks, zoals fruit, dadelreepjes, rozijnen en noten.

Ik ben stiekem ook al aan het kijken naar leuke baksels zonder suiker, ik hou zooo van bakken! Maar ik wil ook niet teveel blijven snoepen, dus die bewaar ik voor in het weekend!
Zo had ik dit weekend appeltaart havermout muffins gemaakt van Laura’s Bakery. Erg lekker!

Ik ben heel benieuwd naar de resultaten als je 30 dagen geen suiker hebt gegeten. Wat gebeurt er met je, fysiek en mentaal? Dit wil ik achteraf gaan opschrijven in het blokje results.
Ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *