No sugar challenge resultaat

Een maand geleden begon ik met de No sugar challenge. Ik dacht eigenlijk dat dit onmogelijk zou zijn. En ja, het was zeker wennen. Maar op een gegeven moment raak je er aan gewend. Het is vooral een knop omzetten en ik merk voor mijzelf dat dit beter werkt dat bijvoorbeeld alleen in het weekend een snack.

De eerste week was het ‘zwaarst’. Ik merkte dat ik erg behoefte had aan zoetigheid en ik was heel moe, daar moest ik echt even doorheen. De behoefte aan zoetigheid bleef wel moet ik zeggen. Maar ik probeerde dit te minderen door fruit te eten, rozijnen of fruitige thee. De vermoeidheid ging gelukkig weg en ik merk dat ik na de derde week juist meer uitgerust was, minder behoefte had aan vroeg naar bed gaan en dieper slaap. Ook merk ik dat ik minder behoefte kreeg aan eten. Waar ik normaal op een werkdag echt behoefte had aan de lunch, had ik nu nog helemaal geen trek.
Ik vind het shocking hoe afhankelijk we zijn van suiker. Het heeft dus impact op je behoefte aan eten, je energie en op je slaap.
Suiker zit bijna overal in, dit is toch niet normaal! Je zou denken overal? Dat valt toch best mee? Maar nee. Misschien denk je dat er geen suiker in zit, maar suiker heeft heel veel verschillende namen, zie deze link van het diabetesfonds.

Omgeving
Iedereen heeft wel een mening over voeding. De één vind het superknap dat je geen suiker eet, de ander vind het maar onzin. En je kunt toch wel dat ene stukje taart eten, wat maakt dat nou uit? Dit vond ik ook lastig tijdens deze challenge. Op het werk kom je er achter hoeveel traktaties er eigenlijk worden uitgedeeld in een week en hoeveel je er dus normaal gesproken onbewust snoept. Thuis at mijn man wel suiker. Hij hield er wel een beetje rekening mee, maar at ook af en toe stuk chocola voor mijn neus. Of bood mij soms iets onbewust aan.

Hoe nu verder?
Helemaal zonder suiker vind ik bijna niet te doen. Ik hou gewoon erg van zoetigheid en ik vind dat je best een keer een taartje kunt eten of een stuk chocola. Het leven moet ook leuk blijven.
Maar ik wil zeker bewuster omgaan met voeding. Nu ik heb gezien en ervaren in hoeveel producten suiker zit, wil ik met deze producten gaan minderen. Ik merk dat dit beter is voor mijn gezondheid en hoe ik in mijn vel zit. Ik wil niet afhankelijk zijn van suiker.

En jij?
En geïnteresseerd geraakt?
Ik zou zeggen, probeer het eens! Ik kan het je echt aanraden. Het is wel even doorzetten, maar je wordt veel bewuster van je voeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *