Verjaardag vieren

Vorige week vierde ik alweer mijn 26ste verjaardag!
Ik vind het altijd heerlijk om jarig te zijn. Lekker taarten bakken en tijd doorbrengen met de mensen die je dierbaar zijn.

Toch twijfel ik elk jaar weer of ik het zou vieren. Is het niet gek als je al 26 bent? Zitten mensen wel op een verjaardag te wachten?
Maar ik kies er voor om het toch te vieren. Ik geniet er zelf enorm van en als iemand het niet leuk vindt, heeft diegene de keuze om niet te komen.
Ik probeer wel vaak op een andere manier te vieren dan alleen in een kringetje zitten. In deze blog een paar ideeën.

Aankleding
Het begint wat mij betreft met de aankleding. Zorg voor wat leuke slingers en voldoende zitplekken. Zet vast drinken en hapjes klaar. Zo zorg je ervoor dat mensen zich welkom voelen en dat het echt een feestje wordt! Als je het leuk vindt, zou je zelfs voor een thema feestje kunnen kiezen. Ik ben zelf in de herfst jarig, dus heb ik de versiering en hapjes wel eens in die stijl gedaan. Of bij een high tea met leuke ouderwetse theekopjes.
Zelf vind ik het ook leuk om een ouderwetse uitnodiging te maken. Meestal schilder of teken ik iets leuks en stuur ik de foto ervan rond.

Workshop
Ik vind het zelf altijd leuk om iets te doen tijdens een verjaardag. Dan lopen de gesprekken wat makkelijker en ben je ondertussen lekker bezig. Je kunt zelf wat dingen inkopen en organiseren of je kunt iemand inhuren om een workshop te geven, bijvoorbeeld sieraden maken of een macrame hanger.

Spelletjesavond
Vaak zijn spelletjesavonden ook een succes. Zorg zelf voor voldoende spelletjes of vraag je gasten om hun favoriete spel mee te nemen. Hartstikke gezellig!

High tea
Dit blijft één van mijn favorieten. Gezellig theeleuten met heel veel zoete versnaperingen. Extra leuk met een theebloem in een mooie doorzichtige theepot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *