Favoriete schrijvers

Ik hou erg van lezen! Ik vind het heerlijk om helemaal op te gaan in een verhaal en een boek in één keer uit te lezen. Vooral als het spannend geschreven is en je echt niet meer kunt stoppen. Ik heb dan ook vaak tot laat in de avond doorgelezen tot ik mijn boek uit had.
Vandaag wil ik mijn favoriete schrijvers met jullie delen!

1. Dee Henderson
Dee Henderson is een christelijke schrijfster en schrijft geweldige, spannende boeken. Wat ik erg leuk vind aan deze schrijfster is dat zij heel goed personages uit andere boeken in een boek weet te verweven. Zo staan eigenlijk alle boeken met elkaar in verband. De verhaallijnen zitten supergoed in elkaar. De beste serie die zij geschreven heeft, is de O’Malley serie. Deze serie bestaat uit acht boeken waarvan elk deel over een persoon uit de O’Malley familie gaat.

2. Nicholas Sparks
Wie kent deze schrijver niet?! Als je hem niet van zijn boeken kent, dan zou je de films moeten kennen die zijn gebasseerd op zijn boeken! Zoals Dear John, The Notebook en Safe Haven.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook eerder bekend was met de films dan met de boeken. Toen ik in Canada was, had mijn tante het boek The Lucky One in het Engels. Deze ben ik gaan lezen en toen was ik verkocht. De boeken zijn nog zo veel mooier dan de films! Ik heb elke keer wanneer ik in Canada was een boek gekocht en inmiddels heb ik een kleine verzameling. Ik moet zeggen dat ik deze boeken in het Engels nog mooier vindt. Maar ze zijn ook allemaal in het Nederlands te verkrijgen.

3. Jill Mansell
Waar Dee Henderson hele spannende boeken schrijft en het bij Nicholas Sparks vaak zware onderwerpen bevat, is Jill Mansell lekker luchtig om te lezen. Ik vind het vaak wat weghebben van een serie/soap. Het leest lekker weg en je leert verschillende personages kennen die aan het eind allemaal samen komen. Heerlijk herkenbare situaties, luchtig om te lezen op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *