Lekker in een potje

Deodorant. Je gebruikt het elke dag. Maar ik moet zeggen dat ik vaak alleen even keek naar de geur en het gewoon kocht. Meestal kocht ik er dan meteen een paar tegelijk van Dove of Nivea en dat was het dan. Maar ik merkte dat de deo niet lekker werkte. Ik rook al gauw naar zweet en het irriteerde op mijn huid, vooral na het scheren. Tijd om eens op zoek te gaan naar echt goede deodorant.

Ik heb verschillende dingen geprobeert, verschillende A-merken en van de natuurwinkel een soort spray. Omdat ik op dat moment ook bezig was met duurzaamheid kwam ik terecht bij Lekker in een potje. Ik moet toegeven dat ik op het begin erg sceptisch was, ik bedoel deo smeren klinkt toch een beetje raar. Maar WAUW wat bevalt deze deodorant goed. Ik zal je er wat meer over vertellen.

Zoals de naam het al zegt zit deze deodorant in een potje en dan om precies te zijn in een blikje. De deodorant is gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten, goed voor jou en het milieu. Dit is wat er allemaal in zit:

  • Zuiveringszout: doodt bacteriën en voorkomt op deze manier geurtjes.
  • Biologische maiszetmeel: plantaardig bindmiddel
  • Biologische shea boter: ontzettend hydraterend voor je huid en maakt de deodorant romig
  • Biologische kokosolie: zorgt ervoor dat de deodorant goed wegsmeert, antibacterieel
  • Koolzaadwas: zorgt ervoor dat de deodorant niet smelt bij warmere temperaturen
  • Vitamine E: dit stoppen we erin voor de houdbaarheid en daarnaast is het goed voor je huid
  • Zonnebloemolie: Dit is de draagolie van de vitamine E

Ik merk dat de deodorant verzachtend is en daardoor heel fijn voor de gevoelige huid. Daarnaast smeert het niet de poriën dicht, je blijft gewoon zweten, maar de nare luchtjes zijn wel weg. In de zomer smeert het makkelijk, omdat de deo door de warmte iets zachter is. In de winter is het wat harder en moet je het in je hand een beetje zacht maken voor je het kunt smeren.
Er zijn drie soorten beschikbaar: lavendel, neutraal en pepermunt&rozemarijn. Ik ben zelf erg fan van de lavendel, deze ruikt heel lekker en is verzachtend en kalmerend. De neutrale vind ik ook fijn. Pepermunt&rozemarijn vind ik persoonlijk wat te sterke geur.

Waar koop je het?
Je kunt deze deodorant kopen bij de Albert Heijn en het kost rond de zeven euro. Er zijn regelmatig acties bij de Albert Heijn of drogisterijen met 1+1 gratis. Met één blikje kun je best wel lang doen.
Kijk voor meer informatie op https://www.lekkerineenpotje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *